Yes! We kunnen weer aan de slag!

Er geldt vanaf 1 juli geen limiet voor het aantal bezoekers van bijeenkomsten, als iedereen anderhalve meter afstand kan houden en er vooraf wordt gereserveerd. Als dat niet kan, geldt wel een maximumaantal: 100 bezoekers binnen, 250 buiten.

Daarmee zijn evenementen als kermissen vanaf 1 juli weer mogelijk. Grotere evenementen laten vanwege vergunningsaanvragen langer op zich wachten: Rutte verwacht dat die half augustus weer kunnen worden gehouden.

Onder bijeenkomsten vallen naast evenementen bezoekjes aan de horeca, theaters en bioscopen, maar ook aan gebedshuizen. Ook verjaardagen, buurtfeestjes, bruiloften en uitvaarten horen erbij. En de stadions: na 1 juli kunnen mensen daar weer naar sportwedstrijden kijken. Ze moeten wel anderhalve meter houden en zingen en spreekkoren zijn verboden, om de kans op verspreiding van het virus te beperken. In kerken en bij zanggroepen kan wel worden gezongen; het RIVM komt daarover met een richtlijn.

Afstand houden blijft dus de norm. Ik help graag bij het maken van plannen om klanten toch te kunnen bedienen binnen de richtlijnen van het RIVM en met gebruik van de technische mogelijkheden van dit moment.

Bron: NOS

 
E-mailen
Bellen
Instagram
LinkedIn