Een fris start

 


De zomervakantie zit er voor mij en de meeste collega’s uit de evenementenbranche weer op. Traditioneel het moment om de agenda te vullen en terug te kijken op de afgelopen maanden.

Wat heeft de afgelopen periode ons opgeleverd? Praktisch geen evenementen, ontslagen, reorganisaties, je collega’s (lees: 2e familie) niet of minder zien en veel gepieker over de toekomst. Mijn toekomst maar ook de toekomst van ons vak.

Ik zie deze tijd als een frisse start voor de evenementenbranche. Hoewel sommige bedrijven al bezig waren met streaming en interactieve online events wist niemand dat we zo snel, zoveel gebruik gingen maken van deze diensten. De 1,5 meter maatregel zorgt ook voor fysieke verschuivingen van producties naar andere locaties. In sommige gevallen zullen meetings vanwege ruimtegebrek en vanuit hygiënisch oogpunt verschuiven van kantoor naar een externe locatie.

Ik merk dat verkoopteams opnieuw proberen te focussen. Productkennis waarop jaren vertrouwd kon worden is achterhaald en er zullen nieuwe diensten bedacht en verkocht moeten worden. Naast mijn taken als projectmanager denk ik graag creatief mee. In een vroeg stadium kan ik onderbouwen waarom een idee wél of niét haalbaar is. Misschien is een niet haalbaar idee met een kleine aanpassing wél mogelijk. Er kan meer dan je denkt.

 
E-mailen
Bellen
Instagram
LinkedIn